Borůvkový knedlíky k létu patří! Ať už klasické kynuté nebo tvarohové a co třeba ricottové? Je to v podstatě jejich nejodlehčenější verze a dnes pro vás mám recept právě z ricotty! Jsou jemné a fresh. 

Ingredience

  • 500 g ricotty
  • 80 g másla, změklého + na prolití nočků
  • 2 vejce
  • nastrouhaná kůra z 1 citronu
  • 200-300 g polohrubé mouky
  • strouhaný kokos na obalení

na omáčku

  • 200 g borůvek
  • krupicový cukr podle chuti
  • 200 g zakysané smetany

 

Postup

Ricottu, máslo, vejce a citronovou kůru prošlehejte v míse. Přisypávejte postupně mouku a vypracujte těsto (nemělo by být příliš hutné). Lžící tvořte z těsta nočky, vařte je 10 minut ve vroucí vodě, slijte, prolijte rozpuštěným máslem a obalte ve strouhaném kokosu.

Borůvky rozmačkejte a oslaďte podle chuti. Do hlubokých talířů rozdělte zakysanou smetanu, přelijte rozmačkanými borůvkami, doprostřed dejte nočky a ihned podávejte.

 

Zdroj: Apetitonline.cz