Borůvkový knedlíky k létu patří! Ať už klasické kynuté nebo tvarohové a co třeba ricottové? Je to v podstatě jejich nejodlehčenější verze a dnes pro vás mám recept právě z ricotty! Jsou jemné a fresh.
Ingredience
- 500 g ricotty
- 80 g másla, změklého + na prolití nočků
- 2 vejce
- nastrouhaná kůra z 1 citronu
- 200-300 g polohrubé mouky
- strouhaný kokos na obalení
na omáčku
- 200 g borůvek
- krupicový cukr podle chuti
- 200 g zakysané smetany
Postup
Ricottu, máslo, vejce a citronovou kůru prošlehejte v míse. Přisypávejte postupně mouku a vypracujte těsto (nemělo by být příliš hutné). Lžící tvořte z těsta nočky, vařte je 10 minut ve vroucí vodě, slijte, prolijte rozpuštěným máslem a obalte ve strouhaném kokosu.
Borůvky rozmačkejte a oslaďte podle chuti. Do hlubokých talířů rozdělte zakysanou smetanu, přelijte rozmačkanými borůvkami, doprostřed dejte nočky a ihned podávejte.
Zdroj: Apetitonline.cz
Nejnovější komentáře