Čerstvé saláty, dokonalé osvěžení a dodání energie v teplých dnech. Zelenina v kombinaci s ovocem není vůbec špatný nápad, co se chutí týče. Ovoce totiž dokáže doladit nudný salát k dokonalosti. Dnes to bude recept s jahodami, slaným sýrem fetou a k tomu ještě ořechy. Myslím, že pro hodně z nás ideální letní oběd. Dá se do něj přidat třeba i kuřecí maso, aby salát víc zasytil, to bude spíš asi mužská varianta, ale není potřeba.
Suroviny
- 80 – 100 g salátu (mix polníček, špenát, rukola)
- 200 g sladkých jahod
- 4 okurky nakládačky nebo kousek okurky polní
- 40 g feta sýru
- 3 – 4 lžíce pekanových ořechů nebo vlašáků
- pár listů máty
- pepř
Zálivka
- 1/4 hrnku olivového oleje
- 3 lžíce citronové šťávy
- 1/2 lžíce dijonské hořčice
- 1/2 lžíce javorového sirupu
- 1/4 lžíce soli
Postup
- Připravíme si zálivku. V malé mističce si smícháme ¼ hrnku olivového oleje, 3 lžíce citrónové šťávy, ½ lžíce dijonské hořčice s ½ lžící javorového sirupu a ¼ lžící soli.
- Na pánvi si opražíme rozpůlené pekanové ořechy na olivovém oleji nebo ghí másle. Necháme stranou vystydnout.
- Omyjeme si listy polníčku, rukoly a špenátu. Přendáme je do misky. Jahody očistíme, rozpůlíme nebo rozčtvrtíme. Okurky nakrájíme na kolečka. Jahody i okurky přesuneme k listům do misky.
- Přidáme k salátu ořechy a navrch rozdrolíme fetu.
- Na závěr přidáme podle chuti zálivku a špetku čerstvě umletého pepře.
Zdroj: Pgfoodie.com
Nejnovější komentáře