Dnes to bude o vůni skořice, která nás pomalu naladí na chladnější dny. Když se pustíte do téhle skořicové lahody, tak budete asi pěkně upatlaný od těsta, ale zase o to víc pak bude výsledek stát za to. Je jedno, jak šneky umotáte, vždy to ve finále vypadá dobře! Zřejmě budou totiž hned fuč, tak budete muset motat znovu:) O tom, že provoníte krásně celej domov ani psát nemusím.
Ingredience
Na těsto
- 240 ml vlažného mléka
- 70 g rozpuštěného másla
- 67 g cukru krupice
- 1 balíček sušeného droždí
- 560 g hladké mouky
- 4 g soli
- 1 vejce
- 4 g skořice
Na náplň do šneků
- 120 g třtinového cukru
- 100 g rozpuštěného másla
- 11 g skořice
Na polevu
- 160 g moučkového cukru
- 8 g másla
- 30 ml mléka
- 1 lžička javorového sirupu
Postup
- Do větší mísy dejte cukr a přidejte vlažné mléko a rozpuštěné máslo. Vše promíchejte a vsypte sáček sušeného droždí – jemně promíchejte, přikryjte utěrkou a nechte na teplém místě asi 20 minut odpočívat.
- Poté přidejte 420 g hladké mouky, vejce, sůl, skořici a vypracujte těsto, které Vám bude lepit (pokud máte kuchyňského robota, tak rovnou těsto zadělávejte v míse od robota a použijte hnětací hák).
- Přidejte zbytek mouky a těsto zpracovávejte dalších zhruba 5 minut – mělo by se odlepovat od stěn mísy.
- Těsto ještě propracujte ručně a dejte do čisté mísy na teplé místo. Nechte kynout dvě hodiny – po hodině těsto propracujte.
- Po 2 hodinách si podsypejte vál, těsto na něj vyklopte, pořádně propracujte a vyválejte na zhruba 30×50 cm plát. Potřete ho rozpuštěným máslem, posypte třtinovým cukrem a nakonec skořicí.
- Těsto opatrně smotejte do ruličky a krájejte na zhruba 1,5 cm velké kousky. Opatrně je poté přemístěte do připraveného pekáčku, kde je nechte ještě pod utěrkou odpočívat dalších 30 minut.
- Mezitím si troubu rozehřejte na 190°C.
- Šneky pře pečením můžete potřít vejcem a dejte je do trouby péct na 15-17 minut – prostě dozlatova :).
- Po upečení je nechte vychladnout a nakonec si vymíchejte polevu z moučkového cukru, rozpuštěného másla, mléka a lžíce javorového sirupu a šneky polejte. (poleva je ale opravdu moc sladká, takže s ní radši opatrně).
Zdroj: mamapecedoma.com
Nejnovější komentáře