Vánoce se blíží a k nim neodmyslitelně patří i pečení cukroví. Jak jste na tom s pečením cukroví? Pečete si ho sami nebo nemáte čas a raději si ho někde objednáte? Já se snažím každý rok minimálně čtyři druhy cukroví napéct. Miluju ten provoněný dům, když se pečou vanilkový rohlíčky nebo perníčky. Ta vůně je prostě nezaměnitelná.
Vybrala jsem pro Vás pár rychlých receptů na nepečené cukroví, které zvládne každý a hlavně jsou raz dva hotové. Není to takové to klasické cukroví, takže určitě oživí Váš vymazlený talíř plný dobrot. Dejte se do toho!
Pralinky s pepřem
recept na 50 pralinek:
- 150g čokolády s vysokým obsahem kakaa (vyberte tu, která je Vám chuťově snesitelná)
- 2 polívkové lžíce másla
- 15 ml smetany ke šlehání
- 2 polívkový lžíce whisky
- 2 lžičky červeného pepře
- kakaový prášek na obalování
Ve vodní lázní rozpusťte čokoládu, smetanu a máslo. Ušlehejte dohladka a odstavte z plotny. Přimíchejte whisky a polovinu podrceného pepře. Ještě jednou pořádně prošlehejte metlou a nechte v ledničce ztuhnout do druhého dne. Kakao promíchejte se zbytkem drceného pepře a vysypte na pečící papír. Ze ztuhlé čokolády lžičkou odkrajujte malé kousky a tvarujte z nich kuličky. Všechny pak v připraveném kakau obalte. Uložte do malých krabiček.
Kokosová očka
recept na cca 40 kousků
- 4 uvařené žloutky
- 240g moučkového cukru
- 80g strouhaného kokosu + další na obalování
- 100g změklého másla
- 1 lžíce tuzemského rumu
- cca 40 sušených brusinek (nemusí být)
Žloutky propasírujte přes jemné sítko do misky. Přidejte cukr, kokos, máslo a rum a vypracujte hladkou hmotu. Zabalte ji do potravinářské fólie a dejte alespoň na hodinu do lednice vychladit.
Z připravené kokosové hmoty potom tvořte v dlaních kuličky o průměru asi 3 cm a obalujte je ve strouhaném kokosu. Do každé kuličky vtlačte brusinku, lehce ji tím zploštíte a cukroví tak ozdobíte.
Mátové lanýže
- hrst Vašich oblíbených sušenek (piškoty nebo vaše oblíbené čokoládové sušenky)
- zhruba 8 plátků kousků mátové čokolády after eight
- dvě lžíce smetany nebo 1 lžíce mascarpone
- čokoládá na rozpuštění a následné obalení lanýžů
- cukr na posypání
- 100g kokosu strouhaného (ideálně BIO a kvalitního, je to základní surovina, nešetřete na ní)
- asi dvě lžíce kokosového oleje (koupíte ve zdravé výživě nebo drogeriích DM)
- dvě lžíce javorového sirupu
- kvalitní čokoláda
Zdroj: Apetit, Láska prochází kuchyní, Kuchařinka.cz
Zdroj fotek: Pinterest.com, Apetit, Láska prochází kuchyní
Nejnovější komentáře